Innovació Educativa

Vídeos, articles, llibres i pel·lícules recomanades

Vídeos

Neuroeducación en el aprendizaje y el papel de la educación. David Bueno
En aquest vídeo David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica, ens mostra d'una manera pròxima, els estudis realitzats en neuroeducación i la influència dels diferents estímuls en l'aprenentatge, la creativitat i la salut.
¿Cómo ayuda la neuroeducación al aprendizaje? Anna Forés
En aquesta entrevista, Anna Forés, pedagoga i escriptora, ens mostra els aspectes a tenir en compte en educació arran dels estudis realitzats. Anna explica perquè una estratègia funciona o perquè no, mostra algunes de les falses creences i explica com funciona la plasticitat neuronal.
Las Inteligencias Múltiples de Howard Gardner. Psicopedia
Vídeo del canal Psicopedia, el qual explica en 5 minuts i de manera gràfica, la teoria de la intel·ligències múltiples d'Howard Gardner, amb les seves diferents intel·ligències i les característiques de cadascuna d'elles.
Neurociencia de las emociones. Rafa Guerrero
En aquesta exposició Rafa Guerrero, psicòleg i expert en TDAH, ens ensenya mitjançant un "camí d'exageracions" alguns exemples de regulació emocional en la societat actual i la relació amb els estudis recents en neurociència.

Articles

Los niños deben empezar a aprender en la naturaleza, no en el aula. Carlos Arroyo
En aquest article, el periodista i educador Carlos Arroyo, ens mostra els estudis realitzats en Neurociència sobre l'aprenentatge en la naturalesa, i la relació existent amb aspectes com són: les emocions, la curiositat, l'atenció o la memòria.
La experiencia de Flow en el
ámbito educativo.
Belén Mesurado
Belén Mesurat, professora i doctora en psicologia, ens comparteix la seva recerca realitzada a 295 nenes i nens, sobre la relació entre
l'experiència òptima, "estat de flow" i la capacitat de nens de triar les seves activitats.
Neurobiología de la motivación. Vanessa Bedoya
Vanessa Bedoya, psicóloga y máster en neuropsicología, nos habla de la motivación y su alianza con la memoria y el aprendizaje.
En el artículo se muestra el camino biológico del aprendizaje, con todos los mecanismos que intervienen.

Llibres

Neuroeducación para Padres. Nora Rodríguez
En aquest llibre Nora Rodríguez, pedagoga i facilitadora de la convivència en centres educatius, ens regala aquest llibre per a trencar amb alguns dogmes educatius que ja no tenen valor.
El llibre explora, des dels axiomes de la neurociència, com educar per a la felicitat i la pau.
Neurociencia aplicada a la educación. David Bueno
David Bueno, doctor en biologia i professor de genètica, ens mostra
la biologia del cervell, especialment referent a la capacitat d'aprendre.
El llibre compta amb nombrosos esquemes i exemples per a poder portar a la pràctica algunes de les conclusions.
Neuroeducación. Francisco Mora
En aquest llibre Francisco Mora, doctor en medicina i neurociències, ens convida a unir dos camps, neurociència i educació.
El llibre expliquen els processos cerebrals de l'emoció, la curiositat i l'atenció; i com aquests, obren les portes al coneixement, a través dels mecanismes d'aprenentatge i memòria.

Pel·lícules

Neurociencia del Bienestar (2021)
Excel·lent documental que ens porta Nazareth Castellanos, investigadora i doctora en medicina, en el qual, ens introdueix al món de la percepció i els elements que influeixen, amb dos nous sentits: la interocepció i la propiocepció.
Disponible en youtube (punxar a la foto).
El cerebro construye la realidad (2011)
En aquest capítol de Xarxes, Eduard Punset entrevista a Kia Nobre, neurocientífica de la Universitat d'Oxford, qui ens explica alguns dels recursos que utilitza el cervell per a percebre el que succeeix en el seu entorn.
Disponible en rtve.es (punxar a la foto).
¿¡Y tu que sabes¡? (2004)
En realitat !I tu què saps!?, són dos pelis, una del 2004 i una seqüela; I tu què saps?; Dins del cau, de l'any 2006. Pel·lícula interessant i peculiar que tracta temes filosòfics i morals, des d'un punt de vista científic.
Disponible en youtube.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *