Educació en la naturalesa

Vídeos, articles, llibres i pel·lícules recomanades

Vídeos

Conectando de verdad con la naturaleza. Katia Hueso
En aquest vídeo Tedx, Katia Hueso, doctora en biologia i educadora a l'aire lliure, ens comparteix la seva experiència, els seus aprenentatges i l'evolució de la seva connexió amb la naturalesa. Des d'aquí, ens convidar a reflexionar sobre Quin tipus de connexió volem per a nosaltres i per als nostres fills?
La naturaleza como maestra. Heike Freire
En aquesta entrevista, Heike Freire, psicòloga i educadora, ens mostra les necessitats biològiques de les nenes i els nens, i tot el que el contacte amb la naturalesa aporta.
Heike ofereix algunes pautes pràctiques per a famílies i educadors.
Si les cortas las alas, no disfrutan» Experimento. Outdoor School
El vídeo mostra les entrevistes realitzades a les famílies després de posar en pràctica el nostre model d'escola Outdoor School.
Sempre estarem agraïts a aquestes famílies que van confiar en nosaltres. Merci!
Bosque escuela, la maestra naturaleza. Bosque escuela Cerceda
Mini-reportatge realitzat per "Ressons del canvi" a Bosc Escola en Cerceda (Madrid), espai educatiu per a nens de 3 a 6 anys.
Considerant la naturalesa com a motor d'aprenentatge, es mostren alguns dels beneficis d'aquesta interrelació.
La generación de interior. Velux
Vídeos social de 160 segons, realitzat per la marca de finestres Velux, per a mostrar els hàbits del que ha denominat "la generació d'interior". El vídeo fa una reflexió de la qualitat de l'aire a les cases, convidant que entre més aire i llum en cada espai tancat.
La educación en la naturaleza. Isabel Celaá
Fragment en de l'entrevista realitzada en El País a la exministra d'educació a Espanya, Isabel Celaá. Aquí la ministra respon a la pregunta realitza per Bibiana Marful de EDNA: comptem amb el compromís del ministeri per a estudiar, a curt termini, l'aplicació de l'educació a l'aire lliure al nostre país?

Articles

“La verdadera vanguardia de la educación es hacer las escuelas más verdes”. Naturaliza
Entrevista realitzada per *Naturaliza a Richard *Louv, periodista i educador ambiental, conegut, entre altres coses, pel seu best seller "Els últims Nens en el Bosc: Salvem als nostres Fills del Trastorn per Dèficit de Naturalesa"
En pro de la ecopedagogía. Olga Carmona. El País
En aquest article en El País, Olga Carmona, ens convida a "deixar que els fills s'embrutin i vagin descalços".
L'article posa sobre la taula un visió profunda de l'ecologia tenint en comptes aspectes socials i educatius.
Estos son los beneficios de la naturaleza para los niños. Michelle Z. Donahue
En aquest article de National Geographic, Michelle Z. Donahue, ens detalli els beneficis observats en les nenes i nens, arran de les experiències compartides per docents i les recerques realitzades.

Llibres

Educar en verde. Heike Freire
Heika Freire, psicòloga i educadora,
posa consciència sobre l'aïllament que sofreixen els nens del món natural i ofereix recursos per a tornar a reconnectar.
El llibre explora la relació entre la falta de naturalesa i l'increment de trastorns, de tipus: obesitat, desequilibri de bioritmes, problemes motors i del llenguatge, asma, estrès, agressivitat, TDHA, depressió…  
El poder del bosque, Shinrin-Yoku Dr. Qing Li
El Dr. Qing Li, expert en Shinrin-*yoku - "Baños de bosc" - ens comparteix aquesta pràctica que estimula els sentits, millorant la salut i el benestar.
El llibre pretén facilitar la connexió amb la naturalesa a través de diverses pràctiques. A més, es mostren les evidències científiques dels efectes positius produïts.
Inteligencia Vital. Jordi Pigem
En aquest llibre Jordi Pigem, filòsof de la ciència i escriptor, ens endinsa a una nova manera d'entendre la vida, la intel·ligència i la consciència.
Amb llenguatge senzill, el llibre mostra la intel·ligència vital present en tot i desenvolupa el fet que tot el que guia als organismes, no és la supervivència sinó l'autorealització.

Pel·lícules

El viaje del emperador (2005)
Documental sobre l'emigració dels pingüins a l'Antàrtida, on cada any, comença un emocionant i bell viatge. Guanyador d'un Oscar, narra com centenars de milers de pingüins emperador abandonen la seguretat de l'oceà per a endinsar-se en la desèrtica terra gelada. 
El planeta libre (1996)
Pel·lícula còmica i de crítica social que narra la vida en un altre planeta en el qual porten 6.000 anys d'avançament respecte a nosaltres.
Un dia, en la seva reunió anual, decideixen viatjar a la terra per a veure com està va l'evolució.
Primavera, verano, otoño, invierno… y primavera (2003)
Pel·lícula coreana que ens transporta a un món en el qual l'aigua, els arbres i els animals emmarquen la història d'un aprenentatge.
La pel·lícula es divideix en cinc estacions, i cadascuna d'elles, representa una etapa en la vida d'un home.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *