Educació Emocional

Vídeos, articles, llibres i pel·lícules recomanades

Vídeos

Conflictos. Asociación CAIEV. Jordi Mateu
En aquest vídeo Jordi Mateu ens mostra una visió àmplia dels conflictes i ens ofereix pautes per a desfer els vells hàbits de "solucionar conflictes"... per a fer un pas més.
No hay emociones buenas ni malas. Mar Romera
Mar Romera, mestra i especialista en intel·ligència emocional, ens explica algunes experiències per a “ser present en la vida dels nostres fills però deixar que ells siguin els protagonistes”. Per a acabar, Mar ens condueix pels paranys de la "falsa felicitat".
Seis claves para aprender a convivir. Nélida Zaitegi
Excel·lent exposició de Nélida Zaitegiri, mestra, pedagoga i inspectora en educació, on posa llum a les claus per a una convivència conscient, tant a l'escola com en les llars. En youtube pot trobar l'entrevista completa.
La importancia de la educación emocional. Mario Alonso Puig
Mario Alonso Puig, Mèdic cirurgià i formador en l'àmbit de la intel·ligència emocional i mindfulness, explica des d'una visió pràctica i científica, el valor de determinades emocions com a motor de l'aprenentatge. Mario ens convida a oblidar-nos del quocient intel·lectual per a connectar amb la creativitat a través de la passió.
¿Niños obedientes o responsables?. Antonio Ortuño
En aquest vídeo de 5 minuts, Antonio Ortuño, ens mostra de manera clara les conseqüències de forçar l'autoritarisme... tot sota la pregunta, Com t'agradaria que fos el teu fill amb 25 anys, obedient o responsable?
El estrés en los niñ@s. Úrsula Perona
En aquesta vídeo curt, la psicòloga Úrsula Perona no mostra la relació entre l'estrès en els pares i l'estrès en els nens, i l'útil que és posar el focus en un mateix per a aprendre a cuidar-se i alliberar-se de creences limitants.

Articles

Círculo de la Naturaleza. David Lázaro
En aquest document David Lázaro ens comparteix una eina d'educació emocional amb 4 pautes principals per a sentir més i millor, convidant-nos a portar la nostra experiència sensitiu-emocional a un altre nivell.
(punxa a la foto per a descarregar document)
El duelo infantil: 4 claves. Helena Ruiz MyfamilyLab
En aquest article Helena Ruiz ens explica com afrontar amb els nens la pèrdua d'un ser estimat o la por a la mort: com respondre a respostes incòmodes, com naturalitzar la mort i com adequar el missatge a l'edat, maduresa i capacitats del nen.
Tema necessari d'abordar arribat el moment.
¿Miedo de tomar decisiones? Como superarlo. Ebiezer López. La mente es maravillosa
Interessant i sagaç visió, amb experiments documentats, dels aspectes que ens bloquegen a l'hora de prendre decisions i les emocions que es desperten. Ebiezer López ens facilita algunes pautes per a sobreposar-nos i recuperar el nostre poder.

Llibres

Comunicación No Violenta. Marschall Rosenberg
La Comunicació No Violenta (CNV) es tracta d'un mètode desenvolupat pel doctor en psicologia clínica, educador i reconegut mediador Marshall Rosenberg.
De la mà del concepte de “responsabilitat afectiva”, la comunicació no violenta posa el focus a identificar les necessitats i els sentiments, com a base per a la connexió entre persones.
Cuentos para Sentir. Educar las emociones Begoña Ibarrola
Contes que ajuden mares i pares a compartir moments "especials" amb els fills. Els contes estan contats de manera senzilla i classificats per diferents sentiments entorn dels quals gira la història (alegria, tristesa, por...)
Excel·lent escriptora amb contes que ens endinsen i ens ensenyen sobre el món emocional
El cerebro del niño. Daniel J. Siegel y Tina Payne
En aquest llibre el neuropsiquiatra Daniel J. Siegel i l'experta en educació infantil Tina Payne, desmitifiquen els problemes i els conflictes, explicat des dels nous coneixements científics del cervell dels nens.
El llibre ofereix una visió sobre com convertir conflictes en oportunitat de creixement.

Pel·lícules

Temple Grandin (2010)
Pel·lícula entranyable basada en la vida real de Temple Grandín, dona "etiquetada" com a síndrome de asperger que va revolucionar les pràctiques del maneig d'animals en ranxos ramaders.
Després de veure-la, podrem comprendre millor com senten i perceben el món moltes persones amb un grau de sensibilitat diferent.
Equilibrium (2002)
Equilibrium ens mostra un futur distòpic fred on s'ha suprimit les emocions, i ara no estan permeses.
L'art està perseguit, i amb això els sentiments que es puguin generar a través de persones, animals… Per al control, l'ús de fàrmacs.
Del Revés (2015)
Pel·lícula per a nens i adults que tracta sobretot de les emocions, però també, de com aprenem coses i com usem els sentiments per a aprendre.
La pel·lícula dona forma a les àrees segures de la personalitat, les diferents "illes"...

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *