Dons i Talents

Vídeos, articles, llibres i pel·lícules recomanades

Vídeos

¿Cómo descubrir, practicar y compartir tus dones y talentos? Emilio Carrillo
En aquest vídeo Emilio Carrillo, professor, economista i escriptor, explica de forma molt didàctica que són els dons i talents, com descobrir-los, com practicar-los, la relació amb l'activitat laboral i els aspectes a tenir en compte en educació.
La expresión de nuestros dones y talentos. Isabel Fontalba
Isabel Fontalba, estudiant de 18 anys, ens aporta el seu punt de vista sobre l'educació actual. A més, fa una crida per a canviar, per a evolucionar, per a portar les escoles a un lloc que els permeti créixer com a persones i expressar els seus dons i talents.
¿Estudio lo que me gusta o lo que pueda darme un trabajo? Nuccio Ordine
Vídeo de 5 minuts de Nuccio Ordine, professor i escriptor, que convida als nens i joves a estudiar allò que els agrada i els apassiona. Vídeo motivador per a viure un vida plena i feliç.
Cómo descubrir tu don natural o talento. Mónica Fuster
Des d'un enfocament per a adults, en aquest vídeo curt Mónica Fuster, economista i coach, ens parla de com reconèixer els nostres dons i talents, per a això facilita algunes estratègies.
5 consejos para descubrir los talentos de tus hijos.
Mariana Mendoza
En aquesta exposició Mariana Mendoza, psicòloga i educadora, ens convida a observar als nostres fills amb una mirada neta, permetre explorar diferents facetes, permetre errors i canvis, fins i tot permetre l'avorriment perquè la creativitat i els talents aflorin.
Versión Completa. «Cree en tu talento y trabaja para desarrollarlo». Jorge Ruiz
En aquesta vídeo, Jorge Ruiz, logopeda i músic, ens compta la seva experiència personal per a desenvolupar el seu talent i compartir-lo al món. Durant la xerrada, podem observar la relació directa entre expressar els dons i talents, la confiança i la plenitud resultant.

Articles

Cómo identificar y potenciar los talentos de nuestras hijos e hijas. Susana Paniagua. Grupo Crece
En aquest article, la psicòloga Susana Paniagua, ens convida a l'observació i a l'obertura de ment, en tenir en compte els talents dels nostres fills.
Per a finalitzar, ens mostra 6 pautes.
Un decálogo para que el talento, de una vez, despegue. Javier Tourón
Javier Tourón, catedràtic i expert en innovació i desenvolupament educatiu, ens resumeix en aquest decàleg d'una manera clara i concreta, deu aspectes a tenir en compte, perquè el desenvolupament dels talents sigui una realitat en la majoria de les escoles.
¿Una educación para desarrollar el talento? Antonio Pérez. Nueces y neuronas
En aquest article Antonio Pérez realitza una reflexió, de la mà dels textos de Ken Robinson i Howard Gardner, sobre com és l'educació actual i la relació amb els talents personals.
A més, l'autor ens proposa alguns exercicis per a identificar els talents.

Llibres

Las Inteligencias Múltiples. Howard Gardner
Howard Gardner, investigador i professor de la universitat d'Harvard, redefineix el concepte unitari d'intel·ligència, per a desenvolupar en 1983 la teoria de les intel·ligències múltiples.
Des de llavors la seva aplicació a diferents camps, especialment en educació, a crescut exponencialment.
Cuentos para descubrir inteligencias. Begoña Ibarrola
La història del viatge d'un grup de nenes i nens terrestres a Pegasus, on es troben amb altres nenes i nens alienígenes, fa de fil conductor per a explorar les diferents intel·ligències, en el context de les intel·ligències múltiples.
Especialment per a nens de primària.
Cómo despertar el talento de los niños. Enrique Reig
En aquest llibre Enrique Puig advoca perquè aflori el potencial interior i explica com fomentar aquest desenvolupament des de la col·laboració entre famílies i educadors.

Pel·lícules

Artesanos (2011)
A través del relat fet per diferents veus, la pel·lícula del mexicà Santiago Pando dona compte de com cadascun de nosaltres hem de ser artesans de la nostra pròpia vida.
La pel·lícula convida a dirigir la vida cap a on volem, malgrat les dificultats i obstacles que se'ns presenten.
Un viaje de 10 metros (2014)
Pel·lícula basada en la novel·la de Richard C. Morais que busseja en el talent culinari i la capacitat d'innovar.
Pel·lícula que fa sentir bé, amb humor i plans molt bonics.
El indomable Will Hunting (1997)
Will és un jove rebel amb una intel·ligència sorprenent, especialment per a les matemàtiques.

El descobriment del seu talent li plantejarà un dilema: seguir amb la seva vida de sempre o aprofitar les seves grans qualitats i posar-les en pràctica.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *