Acompanyament Respectuós

Vídeos, articles, llibres i pel·lícules recomanades

Vídeos

Crecer juntos: acompañamiento respetuoso. Mon Gómez Gómez.
En aquest vídeo TEDx, Mon Gómez ens comparteix d'una manera excel·lent una visió àmplia de l'acompanyament respectuós als nens i la seva relació directa amb el respecte cap a un mateix.
¿Cómo escuchar a los niñ@s? Francesco Tonucci
Vídeo curt de 3 minuts en el qual Francesco Tonucci ens explica claus per a escoltar de veritat els nens i aprendre a llegir entre línies.
«Cómo educar sin premios ni castigos» Jorge Bucay & Demián Bucay
Jorge Bucay, psicoterapeuta i autor de més de vint llibres, i el seu fill Demián, no desmunten el camí de l'autoritarisme ("imposar, ordenar i amenaçar") per a mostrar-nos un camí cap a la paternitat ("guiar, ensenyar i motivar").
Crianza respetuosa: de la teoría a la práctica. Miriam Tirado
Divertida explicació de Miriam Tirado sobre la pràctica de l'educació respectuós. Miriam, té un canal de youtube molt interessant, et convido a visitar-lo.
19 Frases inspiradoras. María Montessori
Vídeo curt que recopila alguna frases de María Montessori, dona avançada al seu temps, que va saber sobreposar-se a la dificultat i que va obrir camí per a molts de nosaltres en favor d'una educació plena i integral. Sempre gràcies
Como educar para que pasen buenas cosas. Marian Rojas
En aquesta ponència, la psiquiatra Marian Rojas ens explica com funciona la ment dels nens i joves, i com facilitar "que passin bones coses", des de la curiositat i des de compartir experiències, en lloc de les addiccions i la hiper estimulació a través de la tecnologia.
Educar con amabilidad y firmeza (disciplina positiva). Marisa Moya
És compatible l'amabilitat amb la fermesa en educació? Marisa Moya, mestra d'Educació Infantil, psicòloga, i màxima representant de la Disciplina Positiva a Espanya, ens convida a posar-nos en la pell dels nens, a "canviar el focus" i a ser conscients dels reptes que afrontem com a mares, pares i educadors. Molt pràctic.
Educar, una obra maestra. Catherine L’Ecuyer
Catherine L´Ecuyer ens condueix per un delicat viatge a través de la visió dels niñ@s, ajudant-nos a comprendre les seves necessitats, la seva motivació natural cap a l'experimentació i recordant-nos l'actitud adequada, per a contribuir d'una manera positiva a un creixement sa.

Articles

Relaciones equitativas: la base de la crianza respetuosa y el aprendizaje libre. Rebecka Koritz
En aquest article Rebecka Koritz ens fa indagar en el sentit profund de les relacions equitatives, proposant-nos 10 consells per a desaprendre patrons obsolets de la nostra educació. Excel·lent Blog.
¿Qué es eso de la educación respetuosa? Helena. MyfamilyLab
En aquest article Helena ens convida a portar el respecte a un nivell major i a superar algunes pors, del tipus: no seré massa permissiva/o?, portaran ells les regnes?... un salt evolutiu en la manera de relacionar-nos amb els nostres fills.
‘El rincón de pensar’: motivos por los que no debes usarlo con tus hijos. Marina Borrás
En aquest article Marina Esborres ens convida a reflexionar sobre com i quan apliquem aquest recurs, sobre les seves implicacions profundes, i sobre els estudis realitzats sobre aquest tema.

Llibres

Educar en el asombro. Catherine L’Ecuyer
Un best sellers educatiu. Des de la seva publicació en 2012, està ja en la seva 23a edició i ha estat traduït a vuit idiomes.
L’Ecuyer fa una explicació profunda de què és la sorpresa, i des d'aquí, explica què podem fer per a cuidar la infància i la capacitat natural de sorprendre's que tenen els nens.
Con ojos de niña. Amparo Tomé y Francesco Tonucci
Cadascuna de les vinyetes i cadascun dels textos pretenen ser preguntes obertes, despertar la reflexió i crear debat a l'escola i a casa, entre nens i entre nens i adults.
Temes com: situacions de la vida quotidiana, dificultats i paranys en els vincles amorosos, el món publicitari, ...
Cambiar la educación para cambiar el mundo. Claudio Naranjo
"En una escola ideal acompanyaríem els processos d'aprenentatge, fomentaríem la creativitat i ajudaríem als nens a saber sense la pressió dels exàmens".
Necessitem un món nou, i només podrem aconseguir-lo amb una nova classe de persones més conscients, compte Claudio Naranjo.

Pel·lícules

Pach Adams (1998)
Basada en fets reals, Patch Adams combina un humor molt còmic amb una inspiradora història, que va més enllà de la comèdia.
Pel·lícula que no passa desapercebuda.
Estrellas en la tierra (2007)
Ishaan Awashi és un nen de 8 anys el món dels quals està plagat de meravelles que ningú més sembla apreciar: colors, peixos, gossos i cometes, que simplement no són importants en la vida dels adults.
Pel·lícula tendra, alegre i emotiva.
Enséñame pero bonito (2015)
Documental "bonic" disponible en youtube (punxa a la foto), que mostra diferents experiències educatives alternatives al model tradicional d'aprenentatge.

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *