7 Àrees

ORGANISME VIU

7 COLORS que mostren les DIFERENTS DIMENSIONS de la VIDA AL NOSTRE PLANETA

ARQUITECTURA ECOLÒGICA I SOSTENIBLE, BIOCONSTRUCCIÓ, AMBIENTS ADAPTATS A EL MEDI, CONSTRUCCIONS LLEUGERES, ESPAIS OBERTSR: ambients integrats a la natura per facilitar experiències òptimes d’aprenentatge.

Amb les premisses per a un nivell 0 d’emissions: ÚS EFICIENT DE RECURSOS, REUTILITZACIÓ I RECICLATGE, GESTIÓ RESPONSABLE DEL AIGUA, ENERGIES RENOVABLES, EMPODERAMENT LOCAL, SOBIRANIA ALIMENTÀRIA.

ÀREA ROJA: ECOSISTEMES I CONSTRUCCIÓ

Amb les mans en la terra

Ambient per a l’experimentació amb la fauna i flora, el coneixement dels aliments i l’horta, a més d’experimentar amb la construcció a petita i a gran escala.

ÀREA TARONJA: EXPRESSIÓ CREATIVA I JOCS

Creació i expressió en tots els sentits

Ambient per a l’experimentació amb les diferents expressions artístiques, a més de facilitar l’expressió corporal a través del joc i l’esport.

ÀREA GROGA: DESENVOLUPAMENT PERSONAL I CIENTÍFIC

Explorant el món interior i el món exterior

Espai per a l’autoconeixement i el desenvolupament personal, a més la pràctica de ciències i tecnologia en el laboratori.

ÀREA VERDA: CONVIVÈNCIA I EQUILIBRI

Coneixent l’equilibri a tots els nivells

Ambient amb claus per a explorar l’equilibri físic, l’equilibri en la salut a través de la cura i la sanació, l’equilibri en les relacions a través del respecte mutu i l’equilibri social a través de l’economia.

ÀREA BLAVA: COMUNICACIÓ

Explorant la comunicació plena, fluïda i honesta

Espai amb claus per a explorar les habilitats comunicatives, els idiomes, els mitjans de comunicació, el treball en xarxa i la difusió audiovisual.

Eix de la comunicació a la comunitat d’aprenentatge i de la comunicació amb l’entorn.

ÀREA INDI: POLÍTICA

Organització des de la plena participació

Ambient per a l’experimentació amb els aspectes polítics de la comunitat d’aprenentatge.

Des d’aquest ambient es facilita una visió global i es dóna forma a la constitució escolar, document que expressa els límits i les normes de convivència que es comparteixen a la comunitat d’aprenentatge.

ÀREA VIOLETA: FRATERNITAT

L’essencial és invisible per als ulls

Espai amb claus que fomenten el desenvolupament de la percepció i la sensibilitat, la interculturalitat i una cultura de fraternitat.

Ambient per a prendre un descans, xerrar i rebre inspiració.

ÁREA INFANTIL

Creixent feliços

Ambient exclusiu per a nens i nenes de 3 a 6 anys.

Ambient amb micro-espais que aporten, en un mateix ambient, gran part de les possibilitats de desenvolupament. Per els i les infants que ho necessiten, es dóna prioritat al sentiment de seguretat en lloc de la pròpia exploració.

* Obra científica inscrita en el Registre de la Propietat Intel·lectual de Madrid, sota el nom "Ambientes educativos outdoor school" amb número d'assentament registral 16/2021/3500 de data 21 de maig de 2021 i número d'expedient 09-RTPI-00168.7/2021

No es permet la reproducció total o parcial, excepte autorització expressa de l'autor.